Estland redo bli Föräldrasmart!

Morgon i Tallinn.

Eesti  Eesti2

Sista handen på alla estniska slides inför dagens workshop under en seminariedag på temat Jämställdhet och balans mellan arbete och familjeliv. Anordnat av estniska Socialdepartementet, Svenska Ambassaden, Svenska Institutet, Norway Grants och en NGO inom SCR.

Läser rapporter om estniska undersökningar och initiativ inom jämställdhet: kombo arbete-familj, könsrollernas utveckling privat o på jobbet, kvinnligt ledarskap, mångfald o inklusion osv. Väldigt intressant läsning, liksom flera spännande möten igår på Socialdepartementet. Där håller man just nu på med att utveckla konkreta förslag till företag för att hjälpa dem komma vidare med sin jämställdhet, både med attityder och praktiskt stöd.

Liksom på de flesta håll är det attityderna som är kärnan och nyckeln. Och det största hindret. Intressant att resonera kring om det har med generationer att göra eller ej i ett land som detta, där yngre generationer växer upp i en helt annan omvärld än sina föräldrar under Sovjettidens ockupation. Dessvärre ser man inte så stora generationsskillnader som man kan tro vad gäller könsroller och jämställdhet. Yngre medarbetare, särskilt inom nya företag som inom IT, fortsätter se det som självklart att kvinnan tar huvudansvaret för barn och familj. Föräldraskapets  värde för ledarskap och företags framgång och lönsamhet kan nog även här bli en nyckel som låser upp gamla föreställningar och attityder – ett kraftfullt verktyg för att ändra och utveckla normer.

Ser fram emot dagens seminarier och fortsatta dialoger!

Annonser

Om tiinabruno

Coach/consultant, offering company programs, lectures and coaching with focus on how to profit from partenthood at work. In swedish the name of the concept is "Föräldrasmarta Organisationer".
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s