Det handlar ju om ”hållbar inklusion”!

Hela tiden frågan VARFÖR… Den är så bra!
Den ställs ofta utomlands, som av japanerna vi nyss hade på besök i Sverige, och från mig själv – till svenska företag, forskare och politiker.

WHY

Pionjärkonceptet Föräldrasmarta Företag har hittat ”hem”.
Det handlar just om varför, och om hållbar inklusion.
En konkret metod för personer som arbetar med mångfald och inklusion i sin vardag.

Jag vill tillsammans med företag, forskare, politiker och andra aktörer i samhället visa svaret på frågan ”varför” i kopplingen mångfald & inklusion, ledarskap, jämställdhet, hållbarhet och lönsamhet. Och bidra till dialogen mellan alla ovanstående – eftersom allt ju hänger ihop.

Idag pratar vi alla om hållbarhet. Det handlar ju om att ta tillvara alla resurser. Även all kompetens. Jag hörde nyligen (hos Ericsson) definitionen Mångfald/Diversity = getting the right mix”, och Inklusion/Inclusion = making the mix work. Bra beskrivet tycker jag. Initiativet Föräldrasmarta Företag handlar då som sagt om det man skulle kunna kalla ”hållbar inklusion”.

Föräldraskapet kan användas som ett konkret, universellt och kraftfullt exempel som många kan relatera till. Inklusion och kombination av föräldraskap i arbetslivet är ett område där vi i Sverige kommit långt, men ändå har en del kvar attitydmässigt även här. Genom att använda ett konkret och tydligt exempel kan man åstadkomma den attitydförändring som krävs för arbete med mångfald och inklusion ur ett bredare perspektiv – i både företag och samhället i stort. Det handlar om att få så många som möjligt med sig i förhållningssättet och den attitydförändring som krävs för hållbarare inklusion. Att lyfta värde i stället för hinder. Att tydligt koppla till konkret nytta.

Föräldraskapet som exempel handlar inte om att diskriminera de som inte har barn, utan att hitta ett exempel som många kan relatera till. Ett tydligt exempel som fungerar för många, oavsett kultur, religion och förutsättningar i samhälle och näringsliv. Förebilder och utbyte av erfarenhet över gränser både inom Sverige och internationellt snabbar på effekt och hävstång för prioriterade områden i både Sverige och i många andra länder.

Den spännande resan fortsätter!

 

Annonser

Om tiinabruno

Coach/consultant, offering company programs, lectures and coaching with focus on how to profit from partenthood at work. In swedish the name of the concept is "Föräldrasmarta Organisationer".
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s