Välj i stället ROI = Return on Inclusion!

Ett aprilskämt i okt? Kan detta verkligen vara sant???..!

https://www.proffice.se/dagensmojligheter/inspiration-kunskap/it-jattar-betalar-kvinnor-for-att-skjuta-upp-graviditeten/?utm_source=Apsis&utm_medium=email&utm_content=unspecified&utm_campaign=unspecified

Ska ftg nu alltså hjälpa kvinnor föda barn en annan tid än deras kroppar o hormoner mår bäst av?..för att kunna ha en chans att göra karriär??!!
Vilket samhälle vill vi ha och var landar vi om detta skulle bli norm?

OJ… Var det första jag tänkte. Ok, de fokuserar på problematiken. Men kan inte göra det såhär! Hur kunde det bli så snett i strategin – i så moderna företag?
Moderna ftg vill hjälpa anställda leva ett HELT liv. Att på smarta sätt möjliggöra och ge stöd för kombinationen föräldraskap och arbete/karriär. Och samtidigt i attityder visa vilket värde företaget får tillbaka.

Varför inte bli ett Föräldrasmart företag i stället? Föräldrasmart – konceptsummering
Dessa två globala företag har ju goda chanser att bli förebilder som företag. Varför inte utnyttja den chansen i stället?
Vi behöver förebilder för att förstå VARFÖR. För att se VÄRDET med bredare inklusion & mångfald i både samhälle, näringsliv och privatliv. Inklusion kopplad till föräldraskap, ålder, kön, etnicitet, funktionshinder. Vi måste börja fokusera på vad det GER, inte bara vad det kostar. ROI = Return on Investment. Pratar ofta om detta kopplat till föräldrastöd i ftg.

Dags att börja prata om ROI = RETURN ON INCLUSION!!
Kommentera och hjälp mig sprida detta vidare om du håller med mig.

Annonser

Om tiinabruno

Coach/consultant, offering company programs, lectures and coaching with focus on how to profit from partenthood at work. In swedish the name of the concept is "Föräldrasmarta Organisationer".
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s