Föräldrasmarta resonemang på Sandvik

Fantastisk dag med Föräldrasmarta Sandvikare igår!

DSC_0179DSC_0187DSC_0189DSC_0190

Sandvik är ett företag med goda förutsättningar att bli ett sk Föräldrasmart Företag. Ìnte minst för att det finns starka Föräldrasmarta förebilder i högsta ledningen.

Klas Forsström (VD Coromant) och Johan Mildner (HR-chef Sandvik Sverige) medverkade under ett halvdags internt seminarium om Föräldrasmarta Företag, och lyfte fram hur de prioriterar området och naturligt kopplar det till hur man arbetar med mångfald & inklusion inom koncernen. De visade även hur tydligt det Föräldrasmarta förhållningssättet kopplar till Sandviks vision och värderingar. Inte minst arbetet med att vara ett hållbart företag som tar tillvara alla resurser på bästa sätt, däribland ALL kompetens (även den som utvecklas utanför företaget). Genom att bjuda på personliga reflektioner och berättelser kring sitt eget föräldraskap i kombination med ett krävande arbete, samt hur föräldraskapet stärker företaget på olika sätt, visade dessa två ledare vikten av att vara en förebild för att sprida de attityder man vill ha inom företaget.

Dialogupplägget gjorde att alla deltagare involverades på kreativa sätt – deras input är en förutsättning för att få en bild av nuläget och vad som behöver göras. Värdefullt och annorlunda att ha unga bordsvärdar också denna gång – gruppen Tekniksprångare gav bland de vassaste synpunkterna och idéerna, trots att de ännu varken börjat jobba eller ens tänka på familj. Bådar gott för framtiden!

Info: Föräldrasmarta Företag ger praktiskt (sk ”föräldravänligt”) stöd kring kombinationen arbete-föräldraskap, men är framför allt noga med att samtidigt arbeta med attityder och ledarskap för att visa värdet för företaget med de investeringar som görs i stöd och incitament. Samt hur även andra områden än föräldraskap stärker företaget. Det är en fråga om mångfald och inklusion.

DSC_0193 DSC_0195

Annonser

Om tiinabruno

Coach/consultant, offering company programs, lectures and coaching with focus on how to profit from partenthood at work. In swedish the name of the concept is "Föräldrasmarta Organisationer".
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s